Strategisch HRM-beleid

Kwaliteiten zichtbaar maken! Dat kan ook binnen afdelingen, managementteams en complete bedrijven. Ook in deze setting is Gloedvol ervan overtuigd dat ieder mens en dus elk team unieke en bijzondere kwaliteiten heeft.

De individuele medewerkers bepalen de formele en informele grenzen binnen een afdeling of binnen de complete organisatie. En waar die grens ligt, dat is nu precies afhankelijk van hoe goed je je functie uitvoert. Bent u als werkgever, HRM-manager of leidinggevende niet tevreden over hoe deze grens gelegd wordt? Gloedvol laat uw medewerkers (uw kapitaal!) met een praktische motivatietraining inzien hoe kleine, praktische veranderingen het werk honderd keer leuker maken. Maar ook structurele en kundige loopbaanbegeleiding kan de arbeidsproductiviteit en sfeer binnen uw organisatie een flinke oppepper geven.

Zo krijgt de ene organisatie een boost door iets te doen aan de onderlinge communicatie of het echte klantgerichte denken. Andere bedrijven of teams brengt Gloedvol dankzij onder meer loopbaancoaching naar the next level door het leiderschap te verbeteren, het ziekteverzuim aan te pakken of het aantal klachten terug te brengen. Gegarandeerd dat de interne atmosfeer verbetert! Behoefte aan een organisatieboost? Neem vandaag nog contact op en maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek met deze loopbaancoach en laat u overtuigen!